Kelebihan Performance Drink Shaklee Berbanding Minuman Isotonik Lain


Hari ni hari Sabtu. Hari Sabtu ni kiranya hari mula nak masuk hari cuti kan? Hari minggu kata mereka yang lain! Hari ni hari orang santai dan riang ria. Kalau boleh tak nak pikir apa apa atau baca apa apa untuk acah acah jadi pandai. Hari ni lah orang malas malas nak bangun pagi, macam sebelum ni hari weekdays bila kena bangun awal awal lagi. Hari ni lah Cik Lisa nak pot pet tentang Kelebihan Performance Drink Shaklee.

 

Ni nak cerita ni, Cik Lisa sebenarnya dah keluar rumah awal pagi tadi lagi. Cik Lisa pegi breakfast dengan kawan baik Cik Lisa yang julung julung kali. Sebab kami selalu jumpa patutnya di malam hari. Lepas dia sudah kerja kat ofis, baru lah kita jumpa nak minum kopi. Sesama borak borak sesama macam haiwan satu spesis, macam konon dah lama tak jumpa sebelum ni.

Tadi dia cerita kat Cik Lisa, kejap lagi nak pi beli basikal. Beria nak beli satu nak jadikan diri kekonon lebih cekal. Sebab nak acah acah kayuh, macam kekonon jugak nak avoid dari hari hari lembik dan jadi sayur! Haha. Ada ke orang cenggitu? Rasa cuak dan cepat cepat nak beli beskal mahal yang boleh cecah harga ribu ribu?

 

Minuman Isotonik Shaklee

 

Eh.

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – BERSUKAN TU MEMANG BAGUS UNTUK KESIHATAN KAN?

 

Tapi tak tahu lah berapa harga dia nak spend. Baru sedar, ngengs nya Cik Lisa lupa nak tanya berapa dia sanggup nak labur sampai jadi miskin? Haha. But that what friends do. Kita support kawan kawan in anything they do. Barulah kawan dunia akhirat. Baru lah boleh nak panggil kawan rapat.

 

But kalau tanya Cik Lisa, kawan rapat tak semestinya yang kita call hari hari atau mengadap muka saban kali baru nak register dalam kepala sendiri, oh okay. Ni lah kawan baik sehidup semati?

 

Kawan rapat tu ialah dia yang kita tahu boleh borak dan ketawa riang ria sampai terbalik meja, and eh eh kisah apa? Kannn? So, moral of the story; carilah kawan yang boleh buat camtu then baru awak tu dialah orangnya.

 

Oh. Lagi satu. Yang akan sokong dan kata okay walau orang keliling kata it is so not okay. Haha. Macam tak baik bunyinya kan, tapi itulah hakikat yang pasti dan konfem boleh diterima akal dan digunakan.

 

 

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – BAGUS UNTUK MEREKA YANG BERSUKAN!

 

Eh. Chup!

 

Sebenarnya, Cik Lisa nak cerita pasal ni. Pasal SHAKLEE Performance (Orange) Shaklee yang jadi kegilaaan hati sanubari Cik Lisa awak ni. Hari hari mesti nak ada sebotol, at least Performance Drink campur air batu. Lagi lagi kalau hari panas terik kat luar tu. Hoih! Menangis tak berlagu, rasa nak duduk dalam tub mandi dan tak keluar keluar sebab duduk diam je dalam tu?

 

Haha. Dramatik tak?

 

Awak mesti tahu jugak kan, bila dah panas macam tu WAJIB rasa nak marah marah tu tokleh nak pendam dan simpan!

 

Kenapa dengan Performance Drink ni? Syiokk sangat ke? Bukan sama je ke dengan air oren bubuh ais dan hirup pelan pelan untuk sejukkan badan? Sirap ais pun boleh buat badan sejuk, segar dan nyaman kan? Kenapa nak bayar lebih dan rasa air liur nak leleh bila nampak air ais oren tu? Tak masuk akal kata awak diam diam dalam hati.

 

Eleh. Cik Lisa tahu. Dari sini dah dengar awak kutuk kutuk camtu. Haha.

 

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – APA SEBENARNYA PERFORMANCE DRINK NI?

 

Ada apa dengan SHAKLEE Performance (Orange) ni? Tak pernah dengar lagi sebelum ni ke? Atau memang ada pernah come across tapi worried nak cuba sebab tak tahu apa isi kandungannya?

 

Okay, nasib baik awak ada Cik Lisa kan? Sebab Cik Lisa konfem akan bagitahu awak detail produk ni sampai awak berkenan! Ha, eksaited tak? Dah sedia nak dengar tak? Eh. Baca. Haha.

 

Minuman SHAKLEE ni ialah minuman yang menghalang proses hydration dalam badan kita. Biasanya, bila kita buat aktiviti lasak (ceewahh! Lasak!), kita mesti akan letih, penat dan serabai. Serabai tu sampai tokleh nak buat apa apa dan lemah gemalai bagai! Itu tandanya, air tak cukup dalam badan kita tu tawww!

 

Khasiat Performance Drink Shaklee

 

SHAKLEE Performance ni ialah air dengan kandungan karbohidrat unik yang mampu kembalikan hidrasi (air) dalam badan. Sebab dia ada campuran elektrolit yang boleh buat kita cecepat bertenaga! Fuhh! Ohsem taww! Dah lari lari laju dalam marathon 5km,  eh eh… boleh berenang pulak 3km!

 

Gila lah weh! Boleh buat orang tu rasa kuat, gagah, perkasa macam dunia ini dialah yang punya! Haa, sampai gittew!

 

 

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – TAPI BUKAN UNTUK MEREKA YANG BERSUKAN SEMATA MATA!

 

Cik Lisa main sports ke? Tak lah. Tak lah sampai main sports atau lumba beskal. Tapi, adalah moment moment bila rasa penat gila sampai rasa macam apakah benda yang kita boleh buat? Nak bagi tak rasa penat dah tak bermaya nak buat apa apa kan?

 

Itulah dia. Cik Lisa memang suka betul produk ni. Bukannya apa, sebab dia yummy! Dia rasa masam manis oren yang best! Not too sweet not too overpowering. Just nice je kandungan dia. Macam Cik Lisa yang tak suka sangat air kosong, ni option yang super amazing! Sebab boleh kembalikan air dalam badan, tanpa perlu teguk berliter liter air kosong yang bosan!

 

 

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – MINUMAN ISOTONIK PEMBERI TENAGA YANG OHSEM!

 

Elektrolit dalam minuman ni jugak bantu untuk supply magnesium dan kalsium dalam badan. Dah letih letih jogging ke, lumba lari ke or even naik beskal macam kawan kita tu; ha… produk yang terbaik untuk kita togak bergelen gelen untuk cepat cepat rasa sihat dah kuat!

 

Tahu tak, minuman ni pun jugak boleh bantu kita untuk kekalkan kandungan gula dalam darah! Sebab walaupun dia manis, orang kencing manis pun boleh chill dan rilek rilek je minum dan takyah nak risau paras gula seronok naik nak capai bintang di langit tu taww!

 

Biasanya, orang minum minuman elektrolit yang camni; mereka ingat kena minum lepas aktiviti lasak tu. Tapi, tahu ke SHAKLEE Performance ni elok dan lelebih lagi digalakkan untuk minum sebelum, semasa dan selepas aktiviti tu. Contohnya; bila kita minum sebelum nak racing lumba beskal tu, ia akan menguatkan kita untuk pergi lebih lama.

 

Minuman Ahli Sukan

 

Means, lambat nak rasa penat sebab dia boost our energy tu dengan cepat dengan tindakbalas magnesium dan kalsium tu. Pastu, bila dah lelaju dok kayuh beskal tu; kaki tak lenguh or penat tak pasal macam dah berjalan kaki dari KL ke Pulau Pinang! Best kan?

 

Dan kalau nak tahu, antara Kelebihan Performance Drink Shaklee ni ialah dia super sejukkan badan kita. So, kalau kena demam selsema kan… boleh lelaju bancuh segelas dan minum cecepat! Sebab Performance Drink Shaklee ni boleh legakan panas dalam badan.

 

Untuk lebih info tambahan tentang sistem imunisasi badan, boleh lelaju baca entri Cik Lisa di Tingkatkan Sistem Imunisasi Badan Dengan Shaklee. 

 

 

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – BILA WAKTU SESUAI SYIOK NAK MINUM ACTUALLY?

 

Ada orang tanya, bila nak minum? Cuma lepas bersukan je ke? Atau cemana?

 

Cik Lisa takdelah masuk lompat jauh atau lontar peluru gittew. Haha. Tapi, kengkadang kan tired semua? So, Cik Lisa pun minum juga. Memang membantu. So, apa kata awak cecuba setong dulu dan tengok cemana. Gerenti tak menyesal,  obviously tahu tak? Antara moment syiokk bila nak amik SHAKLEE Performance ni?

 

⭐️ Sebab ia kekalkan kandungan air dalam badan, ia boleh bantu untuk pastikan ibu lepas bersalin tak kering susu. Tapi, ia bukan membanyakkan susu ibu taww! Jangan confused pulak. Sebab bila ibu menyusu, kena cukup air / bendalir dalam badan, so ini akan definitely lah bantu tanpa was was! Ceewah!

 

⭐️ Lepas sukan, harus lah amik ni sebab tak letih, penat or rabak tisu badan kita semua. Takkan rasa sakit sendi, tulang segala. Boleh bersukan lama dari biasa. Sebab ada energy booster dengan kandungan elektrolit tu tahu tak?

 

⭐️ Bulan posa, elok ni minum ni. Tak dahaga. Entah entah, siap boleh lumba lari lelaju walaupun di bulan Ramadhan! Eh, tahu tahu pulak, dah lambat nak pi terawih, chill je boleh lari cecepat untuk sampai masjid susun sejadah! Fuhhhh! Ohsem weh!

 

⭐️ Orang tak suka minum air kosong macam Cik Lisa: ni minumam terbaik! Sebab apa, sebab dia akan kekalkan air dalam badan and pastu siap tak rasa bosan dan hambar macam air kosong yang tak syiok tu!

 

⭐️ Orang yang demam dan sistem imun out habis (demam, selsema, batuk, etc.) sebab bila kita sakit, mesti lah kita tak larat. Lemah longlai segala kan? Tapi, dengan energy booster ni, kuat lah kita pasni! Kuman pun takut nak dekat!

 

 

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – CARA CARA NAK BELI PRODUK SHAKLEE NI?

NOW, kalau awak rasa BERMINAT NAK BELI PRODUK SHAKLEE yang Cik Lisa cerita tu kan, boleh CEPAT CEPAT BUAT PROSES DI BAWAH NI SEKARANG!!!

 

CARA 1: PAKEJ TERMASUK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE

 

❤️  BUAT PEMBAYARAN PENUH SEBANYAK RM 155 (SEMENANJUNG) atau RM 165 (SABAH / SARAWAK) melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI di mana mana ATM ke nombor akaun di bawah ini

Daftar Jadi Ahli Shaklee

*harga ialah berdasarkan Senarai Harga Terkini (May 2017)

 

❤️ WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU dengan details lengkap yang berikut:-

NAMA:

NO. KAD PENGENALAN:

ALAMAT PENGEPOSAN:

EMEL:

RESIT BUKTI PEMBAYARAN (sama ada melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI):

KOD BELIAN: PERFORMANCE ORANGE

CARA 2: PAKEJ BELIAN RUNCIT DAN TIDAK TERMASUK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE

 

👠 PEMBELIAN DENGAN E-SELL (KLIK IKON DI BAWAH) DAN PILIH CARA PEMBAYARAN

 

Beli Shaklee Online

👠 PENGEPOSAN DIKENDALIKAN SECARA LANGSUNG OLEH SHAKLEE

👠 WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU selepas pembelian Shaklee selesai untuk rekod pembelian disemak lengkap.

 

 

Ha, okay lah. Tu je yang Cik Lisa nak pot pet petang petang Sabtu ni. Nanti Cik Lisa sambung lagi lain kali okeh?

 

 

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE – POT PET CIK LISA DI LIVE FB

 

Sebelum tu, Cik Lisa nak update sikit ni. Hari tu Cik Lisa ada kongsi Live FB tentang Shaklee Performance Drink yang ohsem giler ni. Kalau awak rajin nak tengok Cik Lisa pot pet ala ala pakar, boleh lelaju klik dan tonton Cik Lisa beraksi kat bawah ni! Haha.

 

 

 

 

Terima kasih dan assalamualaikum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *