Daftar Ahli Shaklee 2017


Dulu, semua dah tahu yang Cik Lisa kerja kira batu bata kan? Cik Lisa kira kira semua tu untuk buat bangunan. Ada orang kata, kerja Cik Lisa tu macam ala ala akauntan, tapi untuk bangunan semata mata.

 

Bukan spesifik untuk bank atau belanja syarikat itu ini.  Tapi, cuma lebih spesifik untuk bangunan. Kos bangunan.

Pengedar Shaklee Wangsa Maju

Honestly, Cik Lisa BENCI NOMBOR. Haha. Tak pernah rasa cinta tu berputik dalam hati bila tengok buku kira kira. Kalau awal awal dulu, masa sekolah rendah lagi. Malas beria nak kira kira tambah, tolak, darab, bahagi. Tapi, tokleh buat apa so hadapkan je lah!

 

Sekolah menengah pun sama. Makin parah, bila masuk tingkatan 4; Cikgu kata Cik Lisa masuk kelas Prinsip Akaun yang siap siap dah ada tempat! Katanya,

 

“You belong here!”

 

Pengsan! Sapa nak kira semua tu, harus dan konfem lah meroyan!

 

Tadah je lah lagi kan? Walaupun, secara mata halus… Cik Lisa siap dah menangis, air mata berjurai jurai dan sedu sedan! Sapa nak buat semua tu? Bukannya mudah nak kira nombor nombor tu, boleh bikin haru biru.

 

Sapa yang sanggup untuk maksimakan penggunaan otak dalam sehari tapi kali ni akan jadi hari hari?

 

Oh. Pengsan lagi.

 

I thought that was it.

 

Hoih! I was completely wrong lah. Again!

 

Why? Sebab in Uni, Cik Lisa apparently was enrolled for a Quantity Surveying course. A what?

 

Yes, yes. You read that right.

 

Quantity Surveying ni or in Bahasa Melayu orang kita kata Jurukur Bahan; ni tak lain tak bukan is akauntan untuk bangunan, hang tau dak? Means, apa? Nombor lah! Kira kira. Banyak banyak nombor.

 

Struggle nak fikir fikir lepas satu satu. Tak henti henti, rasa haru biru tu dah tentu! Masa tu memang dalam hati, diam diam bisik sambil hati rasa gerammmm,

 

“Apakah malangnya nasibku ini? What have I done in my past life to get haunted dengan nombor dan kira kira, weh? Like, seriously???”

 

===

 

 

Tapi, orang ramai kata,

 

“Setiap apa kejadian yang berlaku, mesti ada hikmah di sebaliknya”

 

Ya ke? Betul ke macam tu?

 

Oh, dan lagi satu yang orang selalu sangat cakap,

 

“Jangan benci / suka sangat sangat, nanti konfem melekat / hilang dari kita cepat cepat!”

 

===

 

Betul lah tu. Cik Lisa memang sokong sepenuh hati kata kata orang dulu dulu yang semua orang hafal sampai mati! Hikmahnya; walaupun marah nau nauu Cik Lisa sebab nak kena kira macam macam kan?

Pengedar Shaklee Setiawangsa

Pastu, rasa risau lah jugak bila fikir fikir nanti otak dah guna banyak banyak kali, kesian lah dia. Dia tu ialah OTAK Cik Lisa lah! Haha.

 

Tapi, macam macam Cik Lisa dapat (hikmah). Otak jadi lincah. Nak kena tiau dan tipu pun, hoih… bukan mudah! Cik Lisa jadi lebih alert dan tangkas. Ceewah, dah macam main badminton pulak lah kannn.

 

Alaa… kira gini lah. Takdok lah jadi BIMBO. Atau loser yang tak tahu apa apa. Tapi, seseorang yang boleh lah nak kata pandai. Bukan setakat acah acah pandai. Mungkin tak terlalu pandai, tapi tak lah tak pandai.

 

Cik Lisa pun dapat pi travel sana sini taww. And that’s how I grow my love for travelling! Kat sini Cik Lisa ada pot pet pengalaman Cik Lisa dari benua Eropah, Asia dan last country to work ialah di Middle East: Abu Dhabi. Ha, not bad kan?

 

Nampak je Cik Lisa kecil molek like this you know, but I have lah the brain. Kannn? Masa dulu Cik Lisa ada pot pet pasal ni taww di Kasih Sayang Itu Penting

 

Haha. But that was the past. Itu boleh karang dalam satu petikan yang panjang. Mungkin lebih panjang dari entri entri Cik Lisa sekarang. Lepas tu, kongsi dengan awak satu hari nanti.

 

Mesti awak akan rasa terkejut, seronok, menangis, gembira, kecewa… ceewah!

 

Bajet retis? Haha. Macam macam dah jadi sepanjang hidup ni; tapi Cik Lisa akhirnya buat keputusan untuk berhenti?

 

Berhenti dan cuba sesuatu yang completely lain dari hal yang biasa. Lain dari biasa. Tak pernah buat. Tak pernah cuba. Tak tahu apa apa. Tapi, satu benda yang Cik Lisa pikir waktu tu ialah: tak cuba, mana nak tahu kan?

 

So, I did.

 

 

===

Bisnes Online Shaklee. Ni first time nak cuba. Mula mula nak buat part-time je pun. Sebab for a start, otak dah ligat dok pikir cemana lah nak buat. Bukan pernah buat bisnes jual apa apa pun before ni, apatah lagi nak jumpa orang sana sini? Tak mungkin lah boleh nak mula. Sebab tak pernah tahu apa apa.

 

But I managed it anyhow. Pelan pelan mula, semua pun pakat jalan selow selow.

 

Typically, mindset kita akan selalu nak pikir cepat cepat. Kalau kita tak pernah buat, mesti kita takkan dapat. Tahu ke tu semua MISLEADING dan SALAH? Kenapa before cuba dah awal awal dah mengaku KALAH? Taknak cuba dulu tapi awal awal lagi dah BERSERAH?

 

Cik Lisa tahu. Awak akan kata Cik Lisa sengaja nak bakor dan cerita berapi menderu deru? Sebab nak pikat hati awak tu laju laju. Entah entah ada plan nak scam awak semua tu?

 

Haha. Awak rasa?

 

Cerita mudah camni lah. Cik Lisa dah cuba taww! Dan dah cerita kat awak lagi, lagi dan lagi sebab nak cakap yang Cik Lisa tak tipu awak sesuka hati. Tapi, semua benda ni kena datang dari hati dan usaha diri awak sendiri.

 

Senang cerita macam ni. Kalau nak, Cik Lisa seronok nak bantu laju laju.

 

Kalau tak nak, tak apa. Cik Lisa ok saja.

 

 

🍿 CARA CARA NAK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE

 

NOW, kalau awak rasa BERMINAT NAK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE yang Cik Lisa cerita tu kan, boleh CEPAT CEPAT BUAT PROSES DI BAWAH NI SEKARANG!!!

❤️  BUAT PEMBAYARAN PENUH SEBANYAK RM 80 (Semenanjung) dan RM 90 (Sabah / Sarawak) melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI di mana mana ATM ke nombor akaun di bawah ini

Daftar Jadi Ahli Shaklee

 

❤️ WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU dengan details lengkap yang berikut:-

 

NAMA:

NO. KAD PENGENALAN:

ALAMAT PENGEPOSAN:

EMEL:

RESIT BUKTI PEMBAYARAN (sama ada melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI)

KOD BELIAN: DAFTAR SHAKLEE

 

 

SIAP! Mudah kannn?

 

 

Cuma perlu ingat satu benda je and that’s the only one pun.

 

Apa dia? Apa yang penting sangat tu?

 

“BERHENTI BERALASAN. BUAT DULU, THEN ONLY YOU KNOW THE TRUTH!”

 

Baiklah, Cik Lisa rasa sampai sini saja untuk hari ini. Nanti Cik Lisa sambung lagi lain kali.

 

Terima kasih semua dan assalamualaikum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *