Kesan Sampingan Set Kurus Shaklee


APA??? Cerita tentang Kesan Sampingan Set Kurus Shaklee? Biar Betul weh?

 

Setiap kali kita tengok apa apa filem kisah cinta, tak kisah lah kalau kisah tu berakhir dengan happy ending sekalipun; mesti ada babak babak sedih di mana either si boipreng ataupun girlpreng tu kecewa. Atau patah hati, sedih, hopeless dan segala.

 

Dalam masa yang sama jugak, mula lah macam macam benda tak munasabah jadi pilihan.

 

Daftar Jadi Ahli Shaklee

 

Ada yang tunjuk; tetiba yang ditinggalkan tu makan sepenuh perasaan sampai lelama jadi tong deram idaman kumpulan live band.

 

Ada pulak versi tak makan makan, di akhir siaran katanya disahkan tak hidup lama sebab dah lama kena kanser yang menakutkan. Dah merebak dan satu badan dah jangkit kuman!

 

Versi yang riang rianya pulak; they live happily ever after dan tak sapa lagi yang boleh pisahkan mereka berdua. Kira jodoh di dunia akhirat punya cerita. Semua keluar panggung muka sengih, senyum meleret terpalit di muka.

 

Tak amik kisah bab menangis beria ia tadi, bila tengah tengah  movie director buat scene sayu yang poyo dan menjadi jadi!

 

Haha. Itu semua permainan minda. Acah acah mengusik hati dan perasaan kita. Usik jiwa raga. Usik emosi kasi kita ingat part penting tu lagi dan lagi. Huntong nasib, kita datang panggung sebab nak tengok hari hari.

 

Kan?

 

KESAN SAMPINGAN SET KURUS SHAKLEE – ANGAN ANGAN DALAM DUNIA FANTASI ATAU BERPIJAK DI BUMI NYATA?

 

Tapi, awak rasa rasa itu hanya dalam movie? Rasa rasa penduduk kat muka bumi ni, tak pernah rasa kecewa, bersedih dan berduka bila putus cinta? Atau bila cinta hanya mampu bertahan sekerat jalan dan akhirnya terkubur buat awak meroyan berminggu minggu dan sepanjang zaman?

 

Daftar Jadi Ahli Shaklee

 

Cik Lisa tokleh lah nak berkata kata on behalf of penduduk di Malaysia. Atau dunia. Lain orang kan lain pe’elnya. Lain hati dan perasaan. Tak mungkin satu sama dengan dua. Sama juga keadaannya bila Ali tak sama dengan Eric. Nora pun tak sama dengan Shida.

 

Betul ke betul?

 

KESAN SAMPINGAN SET KURUS SHAKLEE – LIFE EXPERIENCE CIK LISA SENDIRI!

 

 

Ini pengalaman Cik Lisa sendiri. Masa bercinta awal awal tu, rasa seronok dalam hati boleh bayangkan semua benda depan mata cantik dan berseri seri. Senyum meleret berhari hari. Apa saja yang kita buat time tu pun rasa macam,

 

“Eh, semua pun boleh jadi!”

 

Tapi selalunya; bila tengah tengah jalan benda jadi tak seperti yang kita sangkakan. Mula lah macam macam hal jadi dan masing masing mula tak sehaluan. This is when things turns ugly dan awak time tu dah rasa tak syiok and mula acah acah nak meroyan!

 

Semua benda tak kena, asyik asyik rasa nak jerit kuat kuat macam orang gila! Benda paling horror boleh jadi is bila awak tahu dia dah tipu awak selama ni sepanjang masa. Sakit dalam hati tu, Tuhan je lah yang tahu.

 

Eh. Dan orang sekeliling pun sekali. Sebab yang rapat dengan awak mesti terpaksa mengadap muka awak yang asyik meracau tu berhari hari. Basically, setiap hari!

 

Bila benda makin lama makin jauh dipendam, hidup awak terus jadi tak tenteram. Muka tak pernah nak senyum macam biasa dulu dulu. Tapi konfem nak emosi dan marah marah tak menentu. Orang ramai mesti akan jumpa awak dan kata,

 

“You have changed! What happened?”

 

 

KESAN SAMPINGAN SET KURUS SHAKLEE – HATI YANG REMUK BUAT KITA MAKAN LAGI DAN LAGI DAN LAGI?

 

Cik Lisa tak tahu apa awak buat bila benda camtu jadi. Cik Lisa tokleh nak baca fikiran awak sebab Cik Lisa takdok ilmu telepati. Tapi, Cik Lisa memang tahu apa yang Cik Lisa suffer hari hari. Bila kena tipu macam orang gila dulu dulu dan rasa macam kena betrayed lagi dan lagi dan lagi.

 

Apa Cik Lisa buat?

 

Cik Lisa makan. Cik Lisa rasa stress, Cik Lisa mula makan. Cik Lisa rasa nak nangis, sedih dan kecewa; Cik Lisa mula makan. Cik Lisa rasa macam orang tak berapa nak berguna; Cik Lisa mula makan.

 

Makan tu macam rutin harian. Tapi, instead of makan secara biasa dan tak berlebihan. Cik Lisa makan tak henti henti macam kononlah makanan tu boleh buat Cik Lisa happy. Cik Lisa makan semua benda yang ada. Sweets, savoury, snacks, heavy meals dan macam macam yang nampak depan mata.

 

 

KESAN SAMPINGAN SET KURUS SHAKLEE – BERUBAH DARI SAIZ SEPEKET GULA KEPADA SEKAMPIT BERAS 10 KG!

 

What happened?

 

Cik Lisa berubah dari bentuk sekecil kecil kampit gula kasar kepada sebesar besar kampit beras Indonesia!

 

Mula mula, Cik Lisa tak lah kisah mana. Tapi, lelama lepas tu Cik Lisa rasa macam tak berapa nak selesa. Semua baju pun tak muat dan memula tu kekonon salahkan washing machine yang ada.

 

Tapi bila lelama rasa malu pulak nak lepak dengan kawan kawan lama. Sebab lama lama tengok cermin memang ya, badan Cik Lisa dah besar beria ia!!!

 

 

 

KESAN SAMPINGAN SET KURUS SHAKLEE – BILA TERSEDAR DARI MIMPI NGERI? HOMAIGODDD!

 

Lepas tu Cik Lisa fikir sendiri,

 

“Kenapa aku nak sedih bersungguh sungguh while si dia tu riang ria dengan teman baru dia? Kenapa aku nak jadi kampit beras dan nampak tak menarik tapi si dia dah tak kisah pun kat aku lagi?”

 

Haaa… lepas tu lah Cik Lisa fikir fikir balik dan lelaju tu jugak buat decide untuk revamp dan jadi orang yang baru!

 

Mula mula tahu berat dah naik jadi 65kg, rasa nak jatuh pengsan dan acah acah tertido! Rasa kecewa sangat, patutlah semua baju pun macam tak muat. Memang dah gain weight lebih dari biasa. Patut lah nampak kat cermin pun besar gilaaa!

 

Langkah pertama: turunkan berat badan lah, ini yang kena selesaikan dulu, dah parah!

 

 

❤️ SET KURUS SHAKLEE

 

👠 ESP

 

Ni minuman protein soya. Non-GMO soya ni maksudnya; non-genetic modified organism. Apakah tu semua yang bunyi sangat saintifik? Ala ala saintis pulak Cik Lisa dok explain ni kan? Basically, soya yang digunakan tu tak guna soya yang diubah komponen dia. So, tak bahaya. Original lah kiranya.

 

Details pasal ESP ni saya ada kupas di Lelaki Tak Boleh Minum Soya! dan Apakah Kelebihan ESP Shaklee?

 

ESP ni bantu untuk cukupkan protein dalam badan dan dalam masa sama ESP ni menahan selera untuk kita tak mula gatai nak makan junk food ke, makanan merapu ke atau snek yang tak pasal pasal and pastu tetiba gain weight tak pasal pasal.

 

 

👠 ALFAFA COMPLEX

 

Bila kita nak kurus, kita mesti lah mulakan proses detox kan? Cuci dalam perut kita: usus besar, hati dan segala tu. Kadang kadang, ada toksin yang masih stay dalam tu; sebab tu kita makan vitamins apa pun, tapi badan tak serap sebab toksin penuh dalam badan!

 

So, harus dan wajib lah nak kena cuci semua untuk bantu badan kita senang nak absorb semua vitamins yang kita consume kan?

 

Contoh: peti ais yang dah sarat dengan ikan dan ayam; kalau kita ada stok ayam dan ikan yang baru dan teruskan dengan niat nak penuhkan peti ais tu… apa jadi? It’s either peti ais tu rosak atau ikan dan ayam tu sendiri dah rosak? Kan?

 

 

👠 LECITHIN

 

Fungsi Lecithin ialah untuk bantu amik all the fats yang baru baru dari makanan yang kita makan dari terkumpul dan berhimpun dalam badan kita. Lecithin ni ada kandungan Vitamin A, D, E, K dan himpunan vitamins ni merupakan vitamin larut lemak.

 

So, Lecithin akan cepat cepat collect lemak dari setiap makanan yang kita makan dan keluarkan dari badan.

 

Takdelah nak ada lemak tepu duduk rilek rilek dalam badan kita! Takdok lah bentuk kampit beras tu kat memana lagi pastu.

 

Boleh baca details di Jom Kurus Dengan Shaklee.

 

 

👠 OMEGA GUARD

 

Ni minyak ikan Shaklee. Memang betul; ada banyak minyak ikan macam macam jenama kat farmasi berdekatan. Ada dari Australia, UK, China semua pun ada. Ada ikan salmon, ikan kod dan banyak lagi. Tapi apa istimewa minyak ikan Shaklee ni?

 

Omega Guard ni guna ikan kecil. Apa beza ikan kecil dan ikan besar?

 

Laut dalam tu sebenarnya banyak toksik. Untuk ikan besar; lagi besar permukaan ikan tu lagi banyak toksik yang boleh dibawa oleh badan ikan. Lagi kecik ikan tu, lagi kurang surface untuk ikan tu bawak toksin tu bersama. Faham ke faham?

 

Details tentang Omega Guard Shaklee dah awal awal dulu dikupas kat sini Omega Guard: Kelebihan Minyak Ikan Shaklee Berbanding Yang Lain? dan Petua Cantik Cik Lisa Wangi

 

 

👠 HERB-LAX

 

Setengah orang kata, dah ada Alfafa Complex kenapa nak kena ada Herblax? Bukan fungsi yang sama ke? Apa bezanya?

 

Bila kita gain weight, dah mula menyerupai kampit beras… mula buncit. Dan mula lah baju tak muat sebab semua tetiba jadi kecik! Tapi Herb-Lax ni lah yang akan bantu untuk kempiskan perut kita yang dah lebih kurang sama dengan Papa Santa tu! Haha.

 

Ni bukan HYPE, tapi based on pengalaman Cik Lisa sendiri: dalam masa 2 minggu, inshaALLAH awak akan sedar yang perut awak semakin tak buncit taww! Best kot feeling dia.

 

Details yang lebih lanjut di Perut Buncit Bukan Cita Cita Saya Tau!

 

===

 

 

❤️ KESAN SAMPINGAN SET KURUS SHAKLEE

 

So, apa kesan ketara yang Cik Lisa dapat dari Set Kurus Shaklee ni?

 

👠 Cik Lisa turun 13 kg dalam masa 4 bulan setengah! Kalau memula tu bila Cik Lisa menyerupai sekampit beras dengan berat melampaui batas of 65-66 kg. Tapi lepas tu Cik Lisa tinggal 51-52 kg saja dan still counting! Aim nak turun sampai 48 kg, inshaALLAH before raya.

 

Daftar Jadi Ahli Shaklee

 

👠 Baju baju lama tokleh pakai dah sebab nampak pinjam. Kalau dulu pakai M atau L. Sekarang S atau XS. Ehem, ehem!

 

👠 Levi’s jeans pinggang masa zaman kampit beras ialah 28. Sekarang, jeans tu kena pakai belt dan jerut sesungguh! Dan jeans baru saiz 26 ehem, ehem!

 

👠 Bentuk badan ada iras iras kerengga insof. Haha. Tak cukup kerengga lagi but I am on way, bebeh!

 

👠 Seluar kerja (office pants) dulu saiz UK 12. Tapi sekarang semua tokleh pakai dan duduk diam diam dalam lemari. Dan sekarang, semua seluar kena beli baru taww! Sebab dah pakai saiz UK 6 or UK 8.

 

 

 

❤️ APAKAH TAWARAN ISTIMEWA DENGAN SET SHAKLEE YANG NI?

 

Ha. Nampak tak tajuk tu? Syiok kan?

 

Okay, kalau awak akhirnya rasa hari ni lah HARI TERBAIK UNTUK DAPATKAN SUPPLEMENT DI ATAS, ada TAWARAN ISTIMEWA untuk awak hari ni tahu takkkk? Suka lettew!

 

Apa TAWARAN HEBAT yang bakal gembirakan hati nurani awak tu ya? Ha, jom Cik Lisa gembirakan hati awak hari ni dengan deretan tawaran yang boleh keluar air mata riang ria, okay?

 

😱 Daftar Jadi Ahli SHAKLEE Dengan Harga RM 80 (Semenanjung) dan RM 90 (Sabah / Sarawak)!!!

      (kos penghantaran dah siap siap campur)

 

😱 Terus boleh ENJOY HARGA AHLI DENGAN DISKAUN HEBAT 15-20% HARI INI JUGAK!!!

 

😱 Dapat EKSKLUSIF KONSULTASI PRODUK SHAKLEE 24/7 dengan Cik Lisa!!!

(SERVIS EKSKLUSIF ni hanya untuk pelanggan berdaftar Cik Lisa SAHAJA)

 

 

❤️ CARA CARA NAK BELI PRODUK SHAKLEE DI ATAS?

 

NOW, kalau awak rasa BERMINAT NAK BELI PRODUK SHAKLEE yang Cik Lisa cerita tu kan, boleh CEPAT CEPAT BUAT PROSES DI BAWAH NI SEKARANG!!!

 

CARA 1: PAKEJ TERMASUK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE

👠 BUAT PEMBAYARAN PENUH SEBANYAK RM 480 (Semenanjung) dan RM 490 (Sabah / Sarawak) melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI di mana mana ATM ke nombor akaun di bawah ini:-

 

Daftar Jadi Ahli Shaklee

*harga ialah berdasarkan Senarai Harga Terkini (May 2017)

👠 WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU dengan details lengkap yang berikut:-

 

 

NAMA:

NO. KAD PENGENALAN:

ALAMAT PENGEPOSAN:

EMEL:

RESIT BUKTI PEMBAYARAN (sama ada melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI)

KOD BELIAN: SET KURUS SHAKLEE

 

 

CARA 2: PAKEJ BELIAN RUNCIT DAN TIDAK TERMASUK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE

 

👠 PEMBELIAN DENGAN E-SELL (KLIK IKON DI BAWAH) DAN PILIH CARA PEMBAYARAN

Beli Shaklee Online

👠 PENGEPOSAN DIKENDALIKAN SECARA LANGSUNG OLEH SHAKLEE

👠 WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU selepas pembelian Shaklee selesai untuk rekod pembelian disemak lengkap.

 

 

SIAP! Mudah kannn?

Okay, Cik Lisa rasa sampai sini saja untuk hari ini. Nanti Cik Lisa sambung lagi lain kali.

Terima kasih semua dan assalamualaikum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *