Monthly Archives: May 2017


Daftar Shaklee Hulu Klang
Bila bulan posa bermula, mesti ramai dok kalut nak sakit perut dan gastrik merata rata. Kekadang tu asid refluks sebab perut selalu ada makanan, tapi tetibe terkejut sebab bulan posa tokleh nak makan makan. Mula lah pedih perut tak henti henti, time tu jugak lah rasa nak beremosi berhari hari. […]

3 Tips Elak Gastrik Di Bulan Puasa


Handsock Muslimah Trendy
Fesyen berubah rubah mengikut trend terkini. Dan sekarang ni memang semua orang tak asing lagi dengan Handsock Muslimah Terkini. Dulu dulu Cik Lisa ingat orang pakai Handsock Muslimah Terkini semata mata untuk menjaga aurat bagi wanita Islam kan? Ye lah, takut terselak lengan baju then nampak pulak aurat kita kat […]

Handsock Muslimah Terkini – Malabis Muslimah


Shaklee Wangsa Maju 2
Bulan posa lah bulan yang ditunggu tunggu saban hari oleh ramai kita kita ni kan? Sebab di bulan posa ni lah kita boleh setting semula gaya pemakanan dengan diet seimbang untuk dapatkan bentuk badan yang diidam idamkan. Ye lah, sapa tak seronok bila hari raya amik gambar bersama keluarga, kita […]

5 Makanan Untuk Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat


Bantal Hotel DAG Review
Bila kita tidur, yang paling penting ialah apa keadaan tengkuk kita pada masa saat saat genting? Kalau bangun tido dan rasa stress tak tentu arah, itu bukanlah satu benda yang ohsem hasil dari tido yang panjang. Dan obviously, tak berapa nak consider itu adalah tido yang syiok gila kan? Tapi, […]

Bantal Hotel DAG Pillow



Baju Muslimah Eksklusif
Wah, wah, wahhhh! Cemana awak hari ni hari pertama kita semua berpuasa? Sapa yang tak bangun sahur konfem sekarang ni dah terlepek depan tv dok tunggu masa beduk berbunyi! Sambil dok fikir nak berbuka apa hari ni, sambil tu jugak Cik Lisa ni tak henti henti dok nganga mulut ralit […]

Baju Muslimah Eksklusif – Sameera Muslimah Boutique


Persediaan Sebelum Dan Selepas Rawatan Bekam
Hari ni Cik Lisa nak cerita tentang Persediaan Sebelum Dan Selepas Rawatan Bekam.   Tapi bekam tu apa sebenarnya? Bekam atau dalam Bahasa Inggeris disebut cupping ialah kaedah rawatan tradisional untuk buang toksin dari dalam badan kita melalui pengeluaran darah kotor yang disedut keluar melalui kulit!   Dan lepas beberapa […]

Persediaan Sebelum Dan Selepas Rawatan Bekam


Mobile App Bisnes
Bila awak start pakai smartphone? Cik Lisa late bloomers sebab balik dari Dublin (2010) baru terkial kial nak ada iPhone! Since zaman ni ramai dok kalut nak masuk dunia canggih serba moden, makin bercambah lepas satu satu bisnes yang mula bina Mobile App Bisnes masing masing. Sebab semua dah nampak alasan […]

Kenapa Pemilik Bisnes Wajib Ada Mobile App?


Shaklee Hulu Klang
Digital Nomad. Awak pernah dengar ke terma ni? Masa sekolah dulu, cuma tahu bila Cikgu cerita kisah dulu dulu dan katanya mereka semua dikenali sebagai nomad. Maksud nomad tu sendiri ialah berpindah randah dan tak ada yang fixed atau kekal.   Semalam Cik Lisa rajin dari biasa. Rasa macam dah lama […]

Digital Nomad: Lifestyle Masa Kini



Hari ni Cik Lisa nak cerita pasal 3 Superfruits Yang Mengandungi Antioksidan Yang Tinggi.   ❤️ APA ITU “SUPERFRUITS”?   Tapi, sebelum tu nak tanya lah dulu. Awak tahu ke Superfruits tu apa? Superfruits ni sebenarnya takdak definisi rasmi pun tentangnya. Tapi, ia lebih kepada pengkelasan oleh mereka yang bijak […]

3 Superfruits Yang Mengandungi Antioksidan Yang Tinggi


Shaklee Wangsa Maju
Selamat Hari Ibu untuk setiap wanita yang bergelar Ibu. Seseorang yang dah melahirkan zuriat buat suami tersayang. Semua orang tahu kan, last wiken ialah Hari Ibu. Although ramai kata tak patut kita celebrate Hari Ibu tu sebab kiranya pengaruh budaya barat yang lagha (betul ke eja camni?). Dan Hari Ibu […]

Selamat Hari Ibu


Cik Lisa Wangi
Hari tu Cik Lisa beranikan diri untuk join event besar gilang gemilang, Sepetang Bersama Blogger 2017 anjuran bersama Denai Hati Network dengan kerjasama nama nama tersohor antaranya Matic, Ministry of Tourism and Culture Malaysia, Misi Viral; media rasmi oleh Kumpulan Media Karangkraf; jurufoto rasmi oleh CVG Production; penaja bersama Denai […]

Sepetang Bersama Blogger 2017


Daftar Shaklee Hulu Klang
Ini bukan mitos atau acah acah pembuka kata nak bagi awak rasa teruja nak membaca. Ini realiti dan hakikat dalam kehidupan sebenar hari hari. Ada satu masa sekumpulan orang bersorak sorai keriangan dan dalam masa yang sama, sekumpulan yang lain jatuh merudum menangis bagai nak rak di lantai. Ini Realiti […]

Ini Realiti – Tak Semua Impian Boleh Jadi ...