Bermekap Tebal: Set Cantik Premium Shaklee Solusi Terbaik!


Hari ni hari Cik Lisa bekerja. Alhamdulillah, ada dua prospek yang dah tingkatkan taraf kehidupan dan kesihatan lepas mereka berminat untuk Daftar Jadi Ahli Shaklee. Tapi, dalam masa yang sama Cik Lisa sempat tengok orang yang lalu lalang. Cik Lisa boleh buat kesimpulan, 90% dari mereka memang Bermekap Tebal untuk cantik!

 

Mungkin orang akan kata,

 

“Awak bukan tahu apa! Awak tak pakai mekap langsung. Langsung takde kaler kat muka kecuali lipstick semata mata! Mana cantik bila tak pakai apa apa!”

Haih. Tak tahu nak kata apa bila tengok semua pun pilih untuk cantik dengan Bermekap Tebal? Berapa lama pulak nak amik masa untuk nak calit kaler itu ini di muka? Tak campur lagi kaler macam macam jenis kat mata?

 

Apa rasa pori pori muka bila ditutup dan diselaputi segala? Tenang ke rasa kat muka bila tahu ada macam macam kita dah tenyeh serata?

 

Malam semalam, Cik Lisa ada tengok tutorial mekap dari sorang mak andam. Pelbagai jenis mekap dia dok introduce lepas satu satu, kira macam macam! Dan ia bukan setakat bedak alas kompek semata mata, tapi concealer, foundation dan segala!

 

Ada lah jugak dalam nak dekat sejam dua! Nak cantik sampai kena habis masa dok depan cermin dengan tekun hanya untuk bersolek!

 

Pastu pulak; ada tutorial yang Cik Lisa tokleh nak agak! Budak sekecil, semuda 12 tahun pun dah pandai nak mekap macam retis, pandai dan tekun! Tapi, 12 tahun tu bukan ke masih dalam kategori kanak kanak lagi?

 

Tapi kenapa dah mula nak berjinak jinak dengan dunia mekap hari ini? Bukan ke that age kita masih dok main polis sentri? Bukannya ada own channel kat Youtube untuk buat tutorial mekap sendiri!

 

No, no. I have nothing against them who wears make-up.

 

Jangan salah anggap!

 

Tapi, Cik Lisa will always prefer untuk kita tak hide cacat cela di bawah kaler kaler segala mekap yang ada. I mean, boleh lah nak mekap lagi lagi untuk majlis keramaian ke, parti akhir tahun ke, hari jadi ke. Untuk nampak cantik lebih sikit dari hari hari biasa.

 

Tapi, kalau dah buat macam WAJIB untuk mekap everyday macam topeng harian kita. Itu dah tak berapa nak syiok rasa dia.

 

Kan ada kisah kisah luar negara: bila bini lepas majlis kawen dah tak pakai mekap hari hari, somi terkejut gila tengok muka bini sendiri! Macam tak percaya yang bini dia tu, ialah orang yang sama masa majlis kawen grand beria hari tu!

 

Siap ada yang bercerai bagai, sebab tak sanggup nak tengok muka bini sendiri yang konon dah angkat sumpah dan berjanji nak sehidup semati!

 

Kat sini ada posting pasal Lelaki Cerai Selepas Lihat Wajahnya Tanpa Mekap Buat Kali Pertama

 

===

 

 

Memang dari dulu Cik Lisa tak pakai mekap, apatah lagi nak Bermekap Tebal! Tapi dulu Cik Lisa bila keluar at least akan tepek bedak kompek. Bedak alas kata orang, pori pori akan tercover dan muka akan nampak lebih licin dan jelas. Sebab tu dulu Cik Lisa mesti pakai jugak bedak walau nak keluar depan tu pi kedai mamak jer.

 

Ye lah. Sapa tak cuak kalau tetiba ditakdirkan Cik Lisa terjumpa bakal imam Cik Lisa ke kan? Haruslah nak si dia tertawan. Bukan terkejut sakan bila nampak segala parut kat muka kita and dan dan tu dia nak meroyan! Haha.

 

Cik Lisa paham sangat lah sesapa yang beria nak mekap lagi lagi Bermekap Tebal untuk bina keyakinan diri mereka. Penting kot untuk nampak cantik dan bergaya, lagi lagi mereka yang bekerjaya.

 

Dulu: yes. Memang itu yang Cik Lisa akan support dan kata. Tapi sekarang, Cik Lisa tak rasa itu adalah langkah yang bijak sebenarnya. Sebab when the make-up is off, what’s left? Scars jerawat lama masih ada, blackheads and whiteheads still ketara. Apa yang bezanya?

 

===

 

 

Sejak Daftar Jadi Ahli Shaklee dan mula Bisnes Online Shaklee, Cik Lisa pelan pelan came to my senses! Tak logik kita nak cover muka kita, bila sebenarnya kita boleh nak baikpulih dan transform jadi cantik secara natural.

 

Tak perlu pun nak Bermekap Tebal semua. Cuci sistem dalam badan kita, cun melecun dalam dan luaran: konfem cantik dan tak perlu nak usaha beria ia!

 

Eh chup! Apa kata Cik Lisa tentang mereka yang mekap ala ala natural gittew? Macam tak nampak mekap sangat, kira ala ala bangun tidur terus cun cun macam retis dalam tv tu.

 

Haaa! Tahu ke Cik Lisa baru discover? Sebenarnya, mekap yang kekonon light light macam tu… it’s not light pun sebenarnya tahu? It’s heaps of products yang dah ditepek kat muka nak bagi nampak super-flawless dan lepas tu cuma guna kaler yang light light untuk dapatkan efek natural kononnya tu.

 

Still considered Bermekap Tebal lah maknanya!

 

Pengsan!

 

===

 

 

Apa yang Cik Lisa nak suggest kat awak untuk tak Bermekap Tebal untuk cantik?

 

Ada dua produk Shaklee yang Cik Lisa amalkan untuk tak perlu nak tepek bedak kompek kat muka dah sekarang ni taww! Yang paling syioknya sebab Cik Lisa tak perlu nak rasa risau pasal bahan kimia sikit pun sekarang ni.

 

Sebab macam yang awak tahu; semua produk Shaklee pun memang takdak bahan kimia semua tu!

 

So, here goes. Nak cerita sikit apa yang Cik Lisa guna selama ni sampai sanggup campak terus bedak kompek M.A.C. yang Cik Lisa pakai dulu tu.

 

 

👠 VIVIX SHAKLEE

 

Dah penat tak dengar Cik Lisa tak habis habis dok cerita pasal VIVIX Shaklee ni? Sebab ni produk yang paling best lah sebab tu Cik Lisa selalu rasa tak sudah nak cerita pasal ni berhari hari.

 

VIVIX Shaklee ni ada bahan bahan untuk anti-penuaan. Anti-aging. Dan bukan sekadar anti-penuaan untuk exterior (luaran) tapi jugak anti-penuaan untuk dalaman.

 

Bermekap Tebal: Set Cantik Premium Shaklee Solusi Terbaik!

 

Contohnya: dengan amik VIVIX Shaklee hari hari, otak kita takkan menjadi tua sebelum waktunya. Takde lah kita nak nyanyuk atau cepat lupa walaupun usia masih muda.

 

Luaran tu dah pasti lah kan? Kedutan tak mungkin nak wujud sikit pun kat kulit muka dan seluruh badan kita. Walaupun dah berusia 30an, orang tetap akan anggap kita masih lagi di usia 20an gittew.

 

Dengan VIVIX Shaklee hari hari, tak perlu dah kita nak Bermekap Tebal pun lagi.

 

Jus Vivix Shaklee

 

Kenapa Cik Lisa seronok sangat dengan VIVIX Shaklee as one of the Set Cantik Shaklee yang Cik Lisa syiokkk nak amalkan hari hari ada Cik Lisa cerita kat sini Awet Muda Dengan VIVIX Shaklee dan Supplement Shaklee Kegemaran Mama Saya

 

 

👠 KOLAGEN SHAKLEE

 

Tahu kan yang sejak kita lahir masa baby dulu, badan kita dah sedia ada dengan kandungan kolagen dalam badan. Sebab tu kulit bayi sangat anjal, especially masa baru baru lahir tu.

 

Tapi as we aged, kolagen tu semakin berkurangan. Bila dah kurang, mula lah nak sakit lutut, sakit belakang, cepat lenguh dan macam macam lagi. Kira macam pagar depan rumah kita lah. Bila dah lelama tu, mula lah nak mengeriot bunyi dah ala ala rosak dan berkarat!

 

Vivix Shaklee

 

Dan dan tu jugak, Mama akan suruh cepat cepat spray WD-40 kan?

 

Kolagen Shaklee ni macam tu lah. Macam WD-40 tu. Nak melincirkan balik pergerakkan tulang dan sendi kita. Supaya tak sangkut sangkut atau berkarat beria.

 

Bila kolagen dah cukup dalam badan, masa tu jugak lah kulit kita akan rebounce balik dan terus cecepat kita dapat that ’toing toing toing’ effect yang sepatutnya kat tempat tempat yang sepatutnya jugak! Haha.

 

Takde lah nak gelebeh tak pasal kan? Ha. Syiok kannn?

 

Oh. Lagi satu, kolagen ni akan maintainkan kelembapan kulit kita; so takde lah kita nak ada kulit berkuping kering kat muka. Tapi, moist je dan cun cun healthy glow jelas terpancar kat wajah semudah tu ajer.

 

Tak perlu nak spend beratus ringgit untuk beli blusher jenama mahal. Hanya dengan intake kolagen hari hari, awak dah cantik secara semulajadi!

 

Dulu Cik Lisa ada explain secara pot pet panjang lebar di entri blog Best Sangat Ke Kolagen Shaklee Tu? dan Asid Amino: Apa Beza ESP Shaklee Dan Kolagen Shaklee?

 

 

👠 SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

 

Bila sebut Vitamin C je, orang ingat untuk tingkatkan imunisasi semata mata. Tapi, tahu ke yang Vitamin C sebenarnya mampu untuk dapatkan kulit flawless yang cantik dan yang gila gila diidamkan oleh setiap perempuan dalam dunia ni?

 

Nampak macam mudah je kan? Tapi, ini lah rahsia mudah untuk kulit cantik menawan.

 

Set Cantik Shaklee

 

Kenapa? Sebab Vitamin C merupakan anti-oksidan. Anti-oksidan ni akan mengawal radikal bebas dari terkumpul dalam badan kita secara berlebihan yang boleh buat kita nampak kusam, tak bermaya dan hey, obviously lah tak cantik! Sebab tu kita beria ia nak mekap lepas tu nak cover apa apa yang tak patut!

 

Apa kelebihan Vita-C Plus? Jom Cantik Dengan Masker Vitamin C Shaklee dan Set Cantik Shaklee Pilihan Saya

 

===

 

 

❤️ APAKAH TAWARAN ISTIMEWA DENGAN SET SHAKLEE YANG NI UNTUK TIDAK BERMEKAP TEBAL?

 

Ha. Nampak tak tajuk tu? Syiok kan?

 

Okay, kalau awak akhirnya rasa hari ni lah HARI TERBAIK UNTUK DAPATKAN SUPPLEMENT DI ATAS, ada TAWARAN ISTIMEWA untuk awak hari ni tahu takkkk? Suka lettew!

 

Apa TAWARAN HEBAT yang bakal gembirakan hati nurani awak tu ya? Ha, jom Cik Lisa gembirakan hati awak hari ni dengan deretan tawaran yang boleh keluar air mata riang ria, okay?

 

😱 Daftar Jadi Ahli SHAKLEE dan Kos Penghantaran PERCUMA!

😱 Terus boleh ENJOY HARGA AHLI DENGAN DISKAUN HEBAT 15-20% HARI INI JUGAK!!!

(jimat sehingga RM 270 untuk belian produk!)

😱 Dapat EKSKLUSIF KONSULTASI PRODUK SHAKLEE 24/7 dengan Cik Lisa!!!

(SERVIS EKSKLUSIF ni hanya untuk pelanggan berdaftar Cik Lisa SAHAJA)

 

 

❤️ CARA CARA NAK BELI PRODUK SHAKLEE DI ATAS?

 

NOW, kalau awak rasa BERMINAT NAK BELI PRODUK SHAKLEE yang Cik Lisa cerita tu kan, boleh CEPAT CEPAT BUAT PROSES DI BAWAH NI SEKARANG!!!

 

 

CARA 1 (PAKEJ TERMASUK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE)

 

🦋  BUAT PEMBAYARAN PENUH SEBANYAK RM 740 (Semenanjung / Sabah / Sarawak) melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI di mana mana ATM ke nombor akaun di bawah ini

Daftar Jadi Ahli Shaklee

 

🦋 WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU dengan details lengkap yang berikut:-

 

NAMA:

NO. KAD PENGENALAN:

ALAMAT PENGEPOSAN:

EMEL:

RESIT BUKTI PEMBAYARAN (sama ada melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI)

KOD BELIAN: SET CANTIK PREMIUM

CARA 2 (PAKEJ BELIAN DENGAN HARGA RUNCIT & TIDAK TERMASUK PENDAFTARAN AHLI)

🦋 PEMBELIAN DENGAN E-SELL (KLIK IKON DI BAWAH) DAN PILIH CARA PEMBAYARAN

(pembelian produk secara berasingan / individual ikut kesesuaian awak sendiri – pilih suka hati)

 

Beli Shaklee Online

 

🦋 PENGEPOSAN DIKENDALIKAN SECARA LANGSUNG OLEH SHAKLEE

🦋 WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU selepas pembelian dengan Shaklee selesai untuk rekod pembelian disemak lengkap.

 

 

 

SIAP! Mudah kannn?

Okay, Cik Lisa rasa sampai sini saja untuk hari ini. Nanti Cik Lisa sambung lagi lain kali.

Terima kasih semua dan assalamualaikum.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *