5 Makanan Untuk Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat 2


Bulan posa lah bulan yang ditunggu tunggu saban hari oleh ramai kita kita ni kan? Sebab di bulan posa ni lah kita boleh setting semula gaya pemakanan dengan diet seimbang untuk dapatkan bentuk badan yang diidam idamkan. Ye lah, sapa tak seronok bila hari raya amik gambar bersama keluarga, kita nampak cantik dan comey bergaya? Ha, sebab tu lah Cik Lisa nak sesangat kongsi 5 Makanan Untuk Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat.

 

Shaklee Hulu Klang

6 Julai 2016 – Raya kat kampung Tok. Ada kawan Cik Lisa kata, muka besar macam penkek! Haha.

5 MAKANAN UNTUK KECILKAN PERUT BUNCIT DENGAN CEPAT

Selalu kita ada tengok macam macam produk kesihatan naik bagaikan cendawan kat media sosial lately kan? Ada yang kata boleh hilang buncit dalam masa 3 hari. Ada kekonon lama sikit sebab amik sampai 7 hari. Ada jugak yang dok kata at least 14 hari. 

 

Shaklee Setiawangsa

6 Julai 2016 – Nampak tak betapa besaqqnyaaa Cik Lisa dalam gambar ni? Pengsan lagi!

Tapi, kita mesti nak tahu apa isi kandungan each tu. Takkan perut yang dah lama kita bela sejak berzaman dulu, eh eh boleh hilang dari pandangan dengan semudah tu?

 

Daripada nak mula consume produk yang kita tak tahu apa ceritanya, better kita tengok option food apa yang kita patut makan untuk kita Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat dan dapatkan flat tummy yang menawan!

 

Shaklee Setiawangsa

6 Julai 2016 – Lagi gambar Raya bersama penkek face! Haha.

Food yang memang kita dok hello hello hari hari, cuma maybe kita tak tahu superpower mereka ni yang boleh Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat!

 

 

TIMUN

 

Buncit wujud bila ada banyak angin dalam badan. Kekadang kita refer rasa tak syiok tu sebagai bloating sebab perut rasa tak selesa dan asyik asyik nak sedawa. Timun ni merupakan salah satu sayuran yang mengandungi antioksidan yang tinggi.

 

Shaklee Hulu Klang

6 Julai 2016 – More Raya snapshot yang macam tak percaya Cik Lisa ialah paus baju pink tu kannn?

 

Percaya tak kalau Cik Lisa kata 96% dalam Timun tu sendiri ialah air dan flavonoid antioksidan: sebab tu lah timun mampu cegah bloating dengan semudah tu jer!

 

Cara makan Cik Lisa: awak boleh potong pepanjang dan makan macam fries gittew! Healthy option kotttt! Tapi, kalau rajin, awak dip kan dengan homemade hummus sambil tengok TV.

 

Score yummy Cik Lisa: 5/5

 

 

PISANG

 

Ni feveret Cik Lisa (selain tembikai!). Pisang ada kandungan potassium yang tinggi dan ia juga dikenali sebagai resistant starch yang bermaksud karbohidrat yang baik! Sebabnya, ia diserap pelan pelan oleh badan kita sekaligus buat kita kenyang dengan lebih lama.

 

Shaklee Wangsa Maju

24 Julai 2016 – Tak kisah gaya cemana pong, Cik Lisa still nampak mak anak 5 kan kan?

 

Pisang jugak bantu regulatekan sodium dalam sistem badan kita yang bantu untuk elak perut kita seronok nak jadi buncit! Terkejut kan bila tahu Pisang ni boleh bantu Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat? Hoi! Cik Lisa bila tahu pasal ni terus joget joget riang sambil nyanyi banaa naananaaaaa!

 

Shaklee Wangsa Maju

24 Julai 2016 – Ni masa open house Raya office mate. Nampak tak lengan Popeye Cik Lisa tu? Haha.

 

Cara makan Cik Lisa: makan begitu saja! Atau kalau rajin, hiris Pisang nipis nipis dan top up kan atas oats untuk menu breakfast yang mudah dan super kenyang!

 

Score yummy Cik Lisa: 5/5

 

 

HALIA

 

Halia ni memang terkenal dari zaman dulu dulu lagi. Kira kehebatan Halia ni tidak syakk dari zaman porba lagi katanya! Ceewah! Sebab halia terkenal dengan ciri cirinya yang mampu membuang angin semudah tu jer!

 

Shaklee Wangsa Maju

26 Ogos 2016 – Antara hari hari terakhir kat ofis. Eh! Nampak kan besaqqq nau nauuu Cik Lisa dulu? Ke awak rasa sama je dulu dengan sekarang?

 

Tak percaya, awak cuba kunyah sehiris Halia kalau perut rasa sebu sekali sekala. Dalam masa 5-10 minit, awak standby je lah sebab angin akan keluar laju menderu deru! Haha.

 

Shaklee Wangsa Maju

5 Mac 2017 – Ha, bersama tudung baru Naelofar kan? Walaupun instant, muka tak penkek dah kan?

 

Cara makan Cik Lisa: hiris (racik) Halia halus halus dan masukkan dalam cawan dan tuang air panas menggelegak. Biar dalam 5-10 minit, then masukkan sesudu kecil madu. Minum dan enjoy rasa teh Halia segera. Awak amalkan ni hari hari, nanti by the time Raya please get ready nak sengih sengih bila tengok selfie sendiri. Sebab eh eh, dah selim melimmm lahhhh!

 

Score yummy Cik Lisa: 4/5 (sebab Cik Lisa tak suka sangat rasa Halia yang pedas tu!)

 

 

TEH HIJAU

 

Teh Hijau ni memang mengandungi antioksidan yang tinggi. Selain tu ia juga berfungsi sebagai agen anti-radang (baca: anti-inflammation), boost metabolisma badan kita dan secara tak langsung pecahkan lemak lemak di badan. Obviously lah spare tyre tu sekali. Mudah kan nak Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat?

 

Shaklee Wangsa Maju

9 April 2017 – Nak pi COD pun sempat nak selfie! Dah runcing kan muka kita kannn? Phew!

 

Cara makan Cik Lisa: minum teh lah! Beli Teh Hijau kat supermarket dan reneh hari hari. Orang kata, dengan minum 5 cawan Teh Hijau ia mampu Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat berbanding dengan mereka yang tidak minum Teh Hijau tawww? Cubalah!

 

Score yummy Cik Lisa: 4/5 (sebab Cik Lisa tak suka after taste Teh Hijau tu!)

 

 

COKLAT GELAP (BACA: DARK CHOCOLATE)

 

Haaa, syiok dak? Bila tahu tak berapa nak bersalah kalau ada niat di hati nak Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat tapi masih nak makan coklat?

 

Tapi, syaratnya: Coklat Gelap tu harus ada 65% coklat then baru lah DILULUSKAN! Haha… lagi hitam (gelap) coklat tu, lagi baik kandungannya untuk Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat! Coklat Gelap duduk dalam group makanan monounsaturated fat jadinya ia membantu untuk tingkatkan metabolisma badan kita!

 

Sebab tu indirectly, ia boleh bantu untuk kita Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat! Tapi, obviously lah… yang kita tokleh lah pagi petang siang malam pun dok mengadap Lindt’s Dark Chocolate tu kan sebab Cik Lisa kata nanti boleh Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat!

 

Shaklee Wangsa Maju

24 April 2017 – Tudung selekeh pun tapi muka penkek dah takdok kan?

 

Kata kuncinya ialah: in moderation ataupun secara bersederhana. Takdok lah Cik Lisa kata awak makan berpaket paket nanti terus selim melim. Lagi bulat sebulatnya mungkin! Haha.

 

Cara makan Cik Lisa: selagi kepingan Coklat Gelap tu tak melebihi saiz sekotak mancis, then awak masih lagi di level selamat (atau macam sekeping coklat After Eight tu). Cik Lisa selalu amik sekeping kekadang bila ada rasa nak makan coklat secara tiba tiba. Eh!

 

Score yummy Cik Lisa: 5/5

 

 

===

 

 

KECILKAN PERUT BUNCIT DENGAN CEPAT – CIK LISA BERJAYA DAPATKAN SEMULA KEYAKINAN DIRI!

 

Tapi, dah tentu lah nak Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat ikut jenis makanan yang Cik Lisa dah list kan… nak amik masa yang panjang kan? Lagi lagi pulak kalau awak ada jadual yang padat, kekadang tu mesti tak menyempat!

 

Seppp sikit, means awak sama lah macam Cik Lisa dulu dulu. Sebab tu bila Cik Lisa dah tekad nak usaha untuk Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat kan… Cik Lisa cuma amalkan Set Kurus Shaklee jer.

 

Shaklee Wangsa Maju

4 Mei 2017 – Sesi bersama prospek kat KLCC dan muka riang sengih lagu mana pong, tetap takde tanda penkek face lagi! Phew!

 

Bukan apa, sebab selain payah nak monitor apa yang kita makan cukup nutrisi segala, at least Cik Lisa awal awal dah tahu yang supplement yang Cik Lisa makan tu cukup serba serbinya.

 

Nak tahu apa dalam Set Kurus Shaklee yang Cik Lisa amalkan dulu dulu boleh baca di entri Cik Lisa ni Cara Saya Mendapatkan Semula Keyakinan Diri Melalui Shaklee dan Kesan Sampingan Produk Shaklee

 

Shaklee Wangsa Maju

7 Mei 2017 – Celebrate birthday adik lelaki kita kat Sheraton, KL… ha, ada ke muka penkek? Takdok kannn enn en?

 

Dan tolong registerkan kat kepala awak tu jugak, kalau nak selim melim… kena pastikan yang kita ni aktif bergerak jugak. Takdolah makan supplement, goyang kaki gittew jer dan esok lusa dan cantik jelita! Haha. Itu dongeng semata mata.

 

Sekurang kurangnya, move around a bit kata mat salleh. Bagi peluh keluar baru badan rasa segar.

 

 

KECILKAN PERUT BUNCIT DENGAN CEPAT – HIDUP CIK LISA KINI LEBIH BERMAKNA!

 

So, sampai sini saja buat masa ni dan Cik Lisa harap sangat sangat perkongsian Cik Lisa kali ni beri manfaat kat awak semua dan bukannya mudarat.

 

Shaklee Wangsa Maju

7 Mei 2017 – Cik Lisa bersama adik beradik kita… nampak tak dah lain kan dari gambar 6 Julai 2016 (turun almost 17kg). Yayy for me!

 

Nak bagi syiokkk dan semangat yang extra kat awak, ni Cik Lisa belanja gambar gambar Cik Lisa kembang setaman dahulu kala (baca: Ogos 2016) dan latest gambar Cik Lisa sekarang (baca: Mei 2017) dalam entri ini untuk awak buat perbandingan sendiri. Jangan pengsan taww! Haha.

 

 

Terima kasih!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “5 Makanan Untuk Kecilkan Perut Buncit Dengan Cepat

  • Hana

    Eh! Ada muka ‘kurus’ kita laa.. tapi, bkn muka kita yg sekarang. huhuhu… Anyway, I just want to say that I am so proud of U..! Tgk kaki Cik Lisa (gmbr 7 Mei 2017) buat kita rasa nak nagis bila tgk kaki sendiri..

    • CikLisaWangi Post author

      Heyyyy!
      You read my entry!!! Sayanggg awak banyakk banyakkkkkkk!!! 🙂

      Hihi… awak is kurus okeh, like forever and ever and ever!
      Tengs sebab proud of me. I am too! Bila few friends dok kata pasal how huge the differences are bila depa tengok the photos, baru macam eh!

      This would be a good entry untuk inspired others yang we can be slim if we really want to kan?

      I knowwww right??? Like, I could have never imagined to have such a slender leg gittew lagi lagi bila kita semua tahu how HUGE I was before?! Hahaha.

      I love you babe!
      Oh. And yes yes, I do miss you too!

      Let’s hang out soon!
      Jommms?

      Love,
      Cik Lisa