Vitamin C Sumber Terbaik Untuk Lambatkan Proses Penuaan 2


Kita selalu dengar orang dok kata Vitamin C ni bagus untuk kulit kita. Selain tu, orang kata Vitamin C ni sumber anti oksidan yang bagus sekaligus ia bantu tingkatkan imun sistem dan halang radikal bebas berkumpul penuh dalam badan katanya. Bila dah gittew, obviously lah boleh nak kata Vitamin C Sumber Terbaik Untuk Lambatkan Proses Penuaan.

 

Vitamin C Shaklee

Vitamin C mampu bagi kulit cantik dan bercahaya gittew!

 

❤️ VITAMIN C SUMBER TERBAIK UNTUK LAMBATKAN PROSES PENUAAN – INI BASED ON UJIAN KLINIKAL YANG SAHIH!

 

Ini bukan sekadar Cik Lisa dok acah acah nak jadi doktor dan buat buat pandai nak kata benda merapu tak tentu hala. Hal ni memang disahkan ikut kajian doktor doktor bijak pandai kat luar sana.

 

Ujian klinikal yang beria ia depa dok buat dan ambik kira result yang dapat based on ujian yang dibuat secara betul betul ada. Bukan main petik teori dalam Google atau kat langit angkasa sana!

 

Ujian klinikal ini dijalankan pada tahun 2007 oleh American Society for Clinical Nutrition dan amik kira results dari 4025 peserta ujian yang terdiri daripada wanita yang berumur 40 hingga 74 tahun. Lepas ujian tu dijalankan, ia terbukti yang kesan daripada pengambilan Vitamin C yang tinggi dalam diet harian mampu lambatkan proses penuaan!

 

Jurnal perubatan yang Cik Lisa dok refer tu boleh tengok kat artikel bertajuk Dietary nutrient intakes and skin-aging appearance among middle-aged American women dari The American Journal of Clinical Nutrition.

 

Selain tu, ia juga disokong kuat bila kita kurangkan pengambilan karbohidrat dan lemak dalam makanan kita hari hari. Mudah kan nak jadi cantik dan kekal awet muda?

 

Bukan rocket science pun, tapi logikal ceritanya! Jadi, nampak tak apa yang Cik Lisa nak kata tadi adalah sahih dan bukan setakat dok kata kata gittew sebab nak buat buat tahu semata mata? Vitamin C Sumber Terbaik Untuk Lambatkan Proses Penuaan tahu ke? Best kannn?

 

 

 

❤️ VITAMIN C SUMBER TERBAIK UNTUK LAMBATKAN PROSES PENUAAN – APAKAH SUMBER VITAMIN C YANG ADA?

 

Uish, ini soklan mudah! Banyak sumber makanan kita especially yang terdiri dari sayuran dan buahan segar terkandung Vitamin C, so nak cari memang takdok masalah!

 

Dari buah buahan yang basic sampai lah ke kategori buah buahan exotic! Banyak jer sumber Vitamin C ni kat negara kita so tak susah nak cari dan masukkan dalam diet makanan kita hari hari.

 

Antaranya: oren, nenas, kiwi, strawberi dan macam macam lagi. Nak tahu apa lagi jenis buah buahan yang masuk kategori ni boleh tengok kat artikel yang Cik Lisa kongsi bertajuk Vitamin C In Fruits & Vegetables 

 

Cik Lisa Wangi

Papaya pun ialah salah satu dari buah buahan yang ada Vitamin C

 

Ada ke antara awak ni yang tak makan buah buahan dan sayur sayuran? Eh! Rugi lah kalau tak cuba, sebab mudah sangat kita nak dapatkan Vitamin C dalam diet harian untuk kekalkan kesihatan. Cuba lah, tak susah pun nak kekal awet muda dan cantik, comey dan menawan. Hanya perlu makan! Itu pun rasa beban?

 

Takkan nak lepaskan peluang bila dah tahu Vitamin C Sumber Terbaik Untuk Lambatkan Proses Penuaan kan? Senang jer kot nak cari apa apa buah atau sayur yang ada Vitamin C. Cik Lisa dah sedia list untuk awak kat atas sana.

 

 

 

❤️ VITAMIN C SUMBER TERBAIK UNTUK LAMBATKAN PROSES PENUAAN – KENAPA KADANG KADANG RESULT JADI LAIN DARI BIASA?

 

Sebelum ni pun Cik Lisa dok pot pet tak berhenti tentang isu yang sama. Apa apa pun yang kita nak buat, perlu dilakukan secara sederhana. Tokleh lah nak buat ekstrem saja saja untuk setiap perkara.

 

Contoh:-

Awak nak sihat bertenaga dan tak penat bila ada banyak kerja, awak amik B-Complex sebagai vitamins tambahan dalam diet harian. Orang kata amik maksimum 2 bijik sehari, tapi awak nak melebih sebab konon dah tahu serba serbi. Awak gatai pi consume 10 bijik sehari, lepas tu awak bising bila berat badan naik lepas beberapa hari!

 

Itu awak nak blame sapa? Nak blame vitamin tu tak bagus sebab dapat hasil yang tak serupa cerita dalam mana mana medical journal yang awak dok baca? Logik ke rasa rasanya awak nak kata vitamin yang salah formula? Padahal awak yang suka suka hati nak jadi bijak pandai dan amik dosage melebih lebih dari sepatutnya?

 

 

 

❤️ VITAMIN C SUMBER TERBAIK UNTUK LAMBATKAN PROSES PENUAAN – SUPPLEMENT UNTUK LENGKAPKAN NUTRISI HARIAN YANG DIPERLUKAN

 

Macam yang Cik Lisa selalu tekankan, kita tokleh cuma bergantung pada satu satu perkara tu jer. Contohnya: ada orang yang Cik Lisa jumpa selalu dok kata,

 

“Aku dah makan cukup seimbang makanan dalam diet harian. So, aku tak perlu nak exercise atau supplement untuk kekalkan kesihatan!”

 

 

Haih. Tokleh gittew. Dulu mungkin boleh nak amik kira, tapi sekarang ni dah terlalu berbeza. Kita tahu yang setiap sayuran, perlukan kawasan ladang / kebun untuk diusahakan. Kena tanam untuk berbulan nak dapat hasil tanaman. Lepas satu cycle, kita rest dan pastu kita tanam lagi. Dan lagi. Dan lagi. Tanpa henti.

 

Dalam tanah (soil) yang kita dok bercucuk tanam tu, ada nutrisi untuk disalurkan dalam tanaman. Tapi, lepas dah banyak kali kita recycle sumber tanah yang sama, lama lama kandungan nutrisi tu mesti dah berkurangan kan?

 

Shaklee Wangsa Maju

Oren dan tembikai antara buah buahan yang ada Vitamin C

 

Kalau dulu untuk cukupkan requirement per day untuk sumber zink dari bayam, mungkin cuma perlukan 3 mangkuk bayam. But after few times, mungkin sekarang kita kena makan 12 mangkuk bayam untuk cukupkan ratio zink yang diperlukan badan???

 

Sanggup ke nak makan bayam sampai 12 mangkuk hari hari? Ini berdasarkan kandungan zink dalam bayam mentah! Sebab bila dimasak, sesetengah kandungan nutrisi dalam makanan tu dah berkurangan sebab tindakbalas memasak tu sendiri. Rabbit pun kalah sebab depa pun tak makan bayam sampai 12 mangkuk sehari kan???

 

Baca kupasan in detail dulu Cik Lisa ada pot pet di Saya Makan Sayur Hari Hari Jadi Saya Tak Perlu Makan Supplement Lagi

 

 

🦋 SUPPLEMENT UNTUK MELENGKAPKAN DIET HARIAN

 

Sebab tu kita masih perlukan supplement untuk melengkapkan diet harian kita. Cik Lisa selalu pot pet tentang ni dan hari ni Cik Lisa nak cakap jugak lagi.

 

Tak kisah lah untuk isu kesihatan yang mana yang kita nak target untuk dapatkan: nak kurus ke, nak cantik ke, nak sihat dan sistem imun yang tinggi ke… kita tokleh bergantung hanya pada satu satu perkara.

 

Tokleh nak kata, kita dah makan makanan seimbang hari hari so kita tak perlukan apa apa lagi. Ataupun, kita dah makan supplement Shaklee untuk kurus, so kita tak perlu nak exercise atau kawal makan lauk tengahari setiap hari. So, boleh bedal semua yang makcik kantin dok jual tak kira lah apa pun yang ada, kita mesti nak beli?

 

Pengedar Shaklee Wangsa Maju

Jaga makan, exercise dan ambik supplement untuk lengkapkan diet harian untuk kesihatan yang ohsem!

 

SALAH TU dan itu dah jatuh hukum harommmm kalau nak kata kami Pengedar Shaklee ni dok kata gittew kat awak sebab nak paksa awak beli supplement Shaklee! Tak baik fitnah semudah tu taww, kami tak pernah pun diajar oleh Shaklee nak cerita camtu kat prospek sebagai taktik nak suh jugak awak beli.

 

Nak kurus ke, nak cantik ke, nak sihat ke atau apa apa saje: WAJIB untuk kita kawal apa yang kita makan hari hari, lakukan senaman ringan setiap hari (selang sehari pun takpe, asalkan ada aktiviti keluarkan peluh untuk kekal aktif) dan amik supplement untuk lengkapkan diet harian kita.

 

Sebab bila nutrisi dalam badan dah cukup dan tip top, semua tu pun semudah tu jer nak achieve. Ye lah. Kan badan dah sihat seperti yang sepatutnya?

 

 

 

❤️ VITAMIN C SUMBER TERBAIK UNTUK LAMBATKAN PROSES PENUAAN – VITAMIN C SHAKLEE

 

Cik Lisa sendiri amalkan Vitamin C Shaklee ni hari hari. Bila dah memang ada dalam menu harian kita, otomatik kita akan terbiasa dengan sendiri. Lagi best bila after a while kita dok amik Vitamin C ni, terus nampak efek yang memang dah lama dulu kita nakk.

 

Set Cantik Shaklee

Sustained Release Vita C Plus

 

Ye lah. Tetiba jer kulit jadi flawless dan tak perlu nak kalut tepek mekap setiap hari, dah kurang nak sakit selsema, demam, batuk so takyah kalut nak pi klinik mintak MC lagi… syiok tawww sebab it will come naturally.

 

Vitamin C Shaklee ni bantu sintesiskan kolagen dalam badan kita so sekaligus ia akan pastikan kulit kita anjal dan lembab secara semulajadi. Tak ada lah isu kulit kering atau kedut kedut comot kat muka tu lagi. Makin lama kita consume, makin berseri seri kita jadi.

 

Mudah kan?

 

 

 

❤️ CARA CARA NAK BELI PRODUK SHAKLEE DI ATAS?

 

NOW, kalau awak rasa BERMINAT NAK BELI PRODUK SHAKLEE yang Cik Lisa cerita tu kan, boleh CEPAT CEPAT BUAT PROSES DI BAWAH NI SEKARANG!!!

.

CARA 1 (PAKEJ TERMASUK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE)

.

🦋  BUAT PEMBAYARAN PENUH SEBANYAK RM 165 (Semenanjung) atau RM 175 (Sabah / Sarawak) melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI di mana mana ATM ke nombor akaun di bawah ini:-

.

Daftar Jadi Ahli Shaklee

Sila masukkan details di atas untuk pembayaran produk Shaklee

.

🦋 WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU dengan details lengkap yang berikut:-

.

NAMA:

NO. KAD PENGENALAN:

ALAMAT PENGEPOSAN:

EMEL:

RESIT BUKTI PEMBAYARAN (sama ada melalui ONLINE BANKING / KIOSK DEPOSIT TUNAI)

KOD BELIAN: VITAMIN C SHAKLEE

.

.

CARA 2 (PAKEJ BELIAN DENGAN HARGA RUNCIT & TIDAK TERMASUK PENDAFTARAN AHLI)

.

🦋 PEMBELIAN DENGAN E-SELL (KLIK IKON DI BAWAH) DAN PILIH CARA PEMBAYARAN

(pembelian produk secara berasingan / individual ikut kesesuaian awak sendiri – pilih suka hati)

.

Beli Shaklee Online

Klik ikon untuk ke E-Sell bagi pembelian produk Shaklee terus dari Shaklee sendiri

.

🦋 PENGEPOSAN DIKENDALIKAN SECARA LANGSUNG OLEH SHAKLEE

.

🦋 WHATSAPP CIK LISA DI 012-2195 363 LAJU LAJU selepas pembelian dengan Shaklee selesai untuk rekod pembelian disemak lengkap.

 

 

SIAP! Mudah kannn?

 

Okay, Cik Lisa rasa sampai sini saja untuk hari ini. Susah ke awak rasa nak kekal awet muda dan cantik sentiasa? Senang sesangat kannn?

 

Haa, tunggu apa lagi. Cecepat lah buat pembelian untuk Vitamin C Shaklee ni, inshaALLAH awak akan tersenyum riang dengan hasilnya lepas ni. Sampai kita berjumpa lagi di lain entri.

 

Terima kasih dan assalamualaikum.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Vitamin C Sumber Terbaik Untuk Lambatkan Proses Penuaan

    • CikLisaWangi Post author

      Hello pomen racing! 😉

      Haaa.. mai lah. Whatsapp Cik Lisa mai. Nombor kita 012-219 5363. Kulit kasar hari hari kena petrol, makan Vitamin C lah. Elok bukan kulit jer taww! Btw, hihi… maceh singgah blog kita.

      Love ❤️,
      Cik Lisa.