Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni! 4


Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!

 

Sapa dah pernah rasa Durian McFlurry dari McDonald’s ni, sila angkat tangan tinggi tinggi! Dan sapa yang dah rasa, jom kita seppp sikit sesama sebab Cik Lisa pun dah cuba juga. Secara jujurnya, Cik Lisa rasa Cik Lisa sukaaa!

 

Durian McFlurry Review

 

I mean, bila bibit bibit pertama sudu McFlurry mula menuju ke bibirku… hoih! Cuakkk weh. Mana tahu if tetiba rasa sooo pffftt, like indah khabar dari rupa kannn? Tapi, I was wrong completely. Sebab sebaik je Cik Lisa mula dengan jamahan yang pertama, Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!

 

 

 

HOMAIGODDD SEDAPNYA DURIAN McFLURRY NI!

 

McDonald’s dah launch Durian McFlurry ni sejak dari 24 haribulan tempoh hari (27 Ogos 2017 – 3 hari yang lalu). Honestly, masa memula mereka war war kan tentang Durian McFlurry ni, Cik Lisa agak skeptikal dan rasa tak berapa nak eksaited macam Cik Lisa hari ni actually.

 

Masa tu, Cik Lisa siap tak nak amik peduli lagi sebab bagi Cik Lisa, kita patut makan durian “as it is” dan itu je semata mata!

 

Durian McFlurry Review

 

Nak buat lagi derama cerita Cik Lisa ni, awal awal McDonald’s launch Durian McFlurry lagi Cik Lisa tak terdetik pun kat dalam hati nak beli! Kira ia bagaikan angin lalu je. Macam tak register pun kat kepala yang McDonald’s ada item baru dalam menu dia. Siap item istimewa yang surely will go viral lah katanya!

 

Durian McFlurry Review

 

Tapi, biasalah! Masa tu punya lah eksyen, sampai Cik Lisa boleh diam diam kata dalam hati:

 

“… so? Ada aku kisah?”

 

 

Bahahahaha… see? Itu sebab orang kata kalau tak suka, jangan beria ia kata tak suka. Dan kalau suka, jangan pulak beria ia suka. Ada lah sebab kenapa orang dulu dulu cakap gittew!

 

 

 

HOMAIGODDD SEDAPNYA DURIAN McFLURRY NI! – PENGALAMAN PERTAMA CIK LISA DENGAN DURIAN McFLURRY HARI INI!

 

So, kisahnya semalam Cik Lisa tetiba dapat present Durian McFlurry. Haaa… special dak? Jarang jarang sekali nak dengar orang bagi present McFlurry kan? Durian McFlurry pulak tu! Konfem dup dap dup dappp awak dok rasa nak tanya, tapi nanti kata kepochi mak nenek pulak ye dak? Hihi.

 

Kawan adik Cik Lisa actually. Panjang kisahnya semalam, tapi nak singkatkan ceritanya… Cik Lisa pun terima satu Durian McFlurry dari mereka. Dah orang bagi, takkan kita nak tebalkan muka sendiri dan tak mahu so dia boleh amik dan berlalu pergi?

 

Durian McFlurry Review

 

Dalam masa yang sama, ada jugak rasa nak cuba. Sebab curious giler nak tahu apa rasa dia. Sedap ke, horror giler ke or acaner?

 

Tanpa kalut or serabut nak pikir nak or tak nak, memula Cik Lisa dekatkan cawan Durian McFlurry tu ke muka. Kembang kuncup hidung dok cuba cuba nak hidu kalau kalau ada rasa super yucky sebab ada bau durian yang tokleh tahan. Nadaaa!!!

 

Lepas tu, Cik Lisa cedok secalit eskrem dalam cawan tadi dan renung dalam sudu tu tak henti henti. Ada eskrem vanila kaler putih yang nampak bergelumang dengan calitan krim kaler kuning merata di sana sini dalam cawan McFlurry tadi.

 

“Eishhh! Depa kata Durian McFlurry ni memang guna isi durian D24 yang sebenarnya? Serius ke? Tak mungkin lah!!! Flavoured je tu, konfemmm!!!”

 

 

Awak rasa acaner?

 

 

SUAPAN PERTAMA CIK LISA

 

Nak taknak, mesti Cik Lisa kena cuba jugak! So, nak habiskan rasa dup dap dup dap dalam hati… Cik Lisa pun terus decide untuk rasa je hari ni. At least, lepas ni dah tahu apa rasa dia dan tak akan lagi nak tertanya tanya. Kannn?

 

Jeng, jengg, jenggg!!!

 

Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!

 

Lepas satu suapan, dan satu lagi dan lagi dan lagi tanpa henti! Mulanya kan Cik Lisa dok ingat begitu, ingat begini… semua pun buruk sangka yang tak henti henti. Padahal mana pernah rasa pun lagi! Ternyata satu pun tak benar. Siap jadi sebaliknya!

 

Durian McFlurry Review

 

Sebab Cik Lisa cuma nak kata ni je, “Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!”

 

 

 

HOMAIGODDD SEDAPNYA DURIAN McFLURRY NI! – SKALA BINTANG BINTANG BERKERLIPAN DARI CIK LISA?

 

Since Cik Lisa dah rasa sendiri tadi, Cik Lisa nak bagitahu awak awal awal ni. Ianya sangat berbaloi untuk dicuba. Bukannya apa, sebab ianya hanya akan ada untuk beberapa ketika. Pastu, takdok dah lah kat McDonald lepas ni tawww?

 

Dan based on research Cik Lisa, rupa rupanya dulu dulu pun depa dah pernah ada such flavour (perisa durian macam yang ini lah!) but it was in Singapore dalam tahun 2013 (kalau tak silap lah!). Tapi, Cik Lisa tak sedar tu… sebab masa tu kekonon busy kerja lah katakan! Bahahaha… sampai tak sedar ada item baru dalam menu mereka.

 

Tapi masa kat Singapore, depa called it as Durian Crunch McFlurry or something like that. Haha.

 

Durian McFlurry Review

 

So, alang alang Cik Lisa dah rasa Durian McFlurry ni tadi… elok jugak kalau Cik Lisa sesiap bagi skala bintang bintang berkerlipan dari Cik Lisa kan? Then, lepas ni awak boleh lah decide nak proceed dan cabar diri untuk rasa sendiri? Atau nak duduk diam diam sendiri kat ceruk katil di bilik dan tak keluar berhari hari?

 

Itu hanya awak yang tahu apa tindakan awak seterusnya kann?

 

SKALA BINTANG BINTANG BERKERLIPAN DARI CIK LISA: 4/5

 

Yayyy!!! Mesti dalam hati awak pun dok sibuk berdebat sampai giler penat sebab dok terpikir,

 

“Kalau Cik Lisa kata best sangat Durian McFlurry, apasal tak bagi full marks je terus? Kata seronok sangat?”

 

 

 

HOMAIGODDD SEDAPNYA DURIAN McFLURRY NI! – JANGAN PERCAYA BULAT BULAT WEH!

 

Setiap perkara, elok kalau kita awal awal ada simpan secubit percentage untuk reasonable doubt. In a way, toksah lah nak percaya bulat bulat tapi simpan sikit untuk rasa was was dan tak berapa nak percaya. So, kita tak lah rasa terlepek teruk kat lantai nanti kalau tetiba skem rupa rupanya kannn?

 

Durian McFlurry Review

 

Tapi, bukanlah bermaksud untuk kita sentiasa bersangka buruk pulak! Haha. Bagi Cik Lisa, terma yang sesuai nak guna ialah… let us all berpijak di bumi nyata, so kalau jadi apa apa… kita tak lah rasa horror giler!

 

Ada paham dak

 

Haihhh! Anyway, yeppp! Kalau nak tanya Cik Lisa sama ada berbaloi atau tak untuk cuba Durian McFlurry ni… YES, YES and YES plis! Sebab awak takkan rasa menyesal. Berbaloi, baloi dan super berbaloi!

 

 

 

HOMAIGODDD SEDAPNYA DURIAN McFLURRY NI! – JOM RERAMAI PI BELI DURIAN MCFLURRY HARI INI!

 

Awak tunggu apa lagi ni? Pi cecepat ke McDonald berdekatan dan dapatkan Durian McFlurry awak hari ini ya? Dan kalau awak sudi, apa kata mai kita borak borak santai… apa pulak pandangan awak tentang Durian McFlurry ni, actually?

 

Sedap ke, horror ke, perlu improvement ke or apa apa saja, okay? Cik Lisa berbesar hati nak tunggu pandangan awak tawww! So, mai kongsi apa yang awak rasa sekali!

 

 

With that, rasanya sampai sini je entri blog Cik Lisa tentang Durian McFlurry ni. Dan kalau awak memang nak tahu apa yang Cik Lisa rasa tentangnya bila kali pertama rasakannya, inilah dia…

 

“Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!”

 

Eh chuppp! Tahu kan Durian kalau makan in moderation ada banyak kebaikan dia. Boleh baca tentang Durian di Top 8 Benefits of Durian. Kalau hari tu Lisa cerita pasal 3 Kelebihan Jagung Yang Super Wow, so hari ni kita baca pasal Durian pulak kan?

 

And hopefully, kita jumpa soon dalam blog entri yang akan datang inshaALLAH.

 

Terima kasih dan assalamualaikum.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!