Lifestyle


Khasiat Jagung
Hari ni Cik Lisa nak cerita tentang 3 Kelebihan Jagung Yang Super Wow. Setiap kali weekend menjelma, Cik Lisa akan ditemani dua anak sedara yang kecik kat rumah setiap masa dan ketika! Adik lelaki Cik Lisa yang duduk di Nilai akan datang on Friday dan tidur semalaman sebelum balik pulak […]

3 Kelebihan Jagung Yang Super Wow   Recently updated !


Krim Kilo Homaigod!
Cik Lisa suka membaca. Tak kisah lah tentang apa, as long as ia menarik minat Cik Lisa untuk baca dan terus baca. Then, itu bermakna ada sesuatu dalam petikan atau penulisan tu yang dah cuit hati Cik Lisa untuk terus mengamati. Sama macam minggu sudah, Cik Lisa terpaut hati nak […]

Krim Kilo Homaigod!


Tips Kuruskan Badan Dengan Cepat
Siapa tak mahu badan macam supermodel betul kan? Lagi lagi bila belek belek magazine Cleo atau In Style dan nampak semua pompuan dalam tu macam cun melecun, terus rasa nak pengsan! Especially, kalau kita ni jenis yang terlebih lebih muatan. Cik Lisa faham exactly apa yang awak rasa tu actually. […]

5 Cara Mudah Untuk Kuruskan Badan Dengan Cepat


Cik Lisa Wangi 2
Kadang kadang kita dengar orang asyik nak borak pasal Apa Sebenarnya Let It Go Dan Move On. Dalam movie ada, even dalam kartun pun ada juga! Ingat kartun Disney; Frozen kan bila ada soundtrack movie tu yang dok Let It Go, Let It Gooooo!  tu kan? So, malam ni Cik […]

Apa Sebenarnya Let It Go Dan Move On



Esspresso Lab Taman Melawati 4
Biasanya, Cik Lisa suka bekerja kat open space sebab lagi rasa berfikiran terbuka dan tak stuck in between cofined walls. Kalau duduk terperuk dalam bilik, kita akan rasa tak seronok. Apatah lagi kalau kita kena buat kerja yang perlukan kita untuk fikir dan dapatkan idea idea syiok untuk menulis? Pfftt… […]

Kedai Kopi Feveret Di Taman Melawati


Buli
Masa kecik dulu, seronok betul dengan pangkat Kak Long sebenarnya… sebab semua benda yang kita nak, mesti boleh nak order macam ketua bebila masa. Kalau order McDonald dan ada hati nak fries lebih ke, boleh bagi ‘arahan’ kat adik adik kita dan mintak top up fries mereka! Adakah itu buli […]

Kak Long Adalah Seorang Pembuli


YES Academy
Cik Lisa nak cerita tentang 3 Kelebihan Belajar Di Luar Negara hari ni. Yelah, Cik Lisa ni kan… bila duduk diam diam kekadang tu, mesti tak terlepas dari nak terkenang masa zaman belajar belajar dulu. Yelah, masa zaman Cik Lisa muda mudi masa tu.   Tak berapa sure sama ada […]

3 Kelebihan Belajar Di Luar Negara


4
Helloooooo awak! Hari ni Cik Lisa nak pot pet pasal Masak Lemak Cili Api Yang Sedap kat Seremban, Negeri Sembilan. Biasanya, susah kami nak berkumpul satu keluarga. Kali ni pun, adik lelaki Cik Lisa sorang lagi pun tak ada. Walau tak cukup satu korum, tapi ni boleh lah nak kira […]

Masak Lemak Cili Api Yang Sedap



Jom Lompat Bintang With Me
Hidup kita tak selalunya freeflow atau smooth sailing sepanjang masa. Mesti ada moment yang tak berapa nak syiok sebab akan ada benda benda yang buat kita rasa hidup ni tak bermakna. Rasa macam semua benda tak kena dan apa je benda yang berlaku mesti rasa tak best giler. Ini lah  […]

3 Tips Hadapi Ujian Dalam Life


E-Book Cik Lisa Wangi 4
SURPRISEEEEEEE!!! Ehem, ehem! Memperkenalkan… Jom Lompat Bintang With Me.     Tadaaaaa! Setiap titik titik peluh, penat lelah, bercawan cawan kopi dan those sleepless nights tak tidoq malam akhirnya berbalas jua… ceewahhh! Inilah dia culprit yang buat Cik Lisa kalut dan serabut for the past few weeks sebenarnya.

Jom Lompat Bintang With Me


Cloth Pad Sweet And Cozy Collection 2
Bila kita period, ada tak timbul rasa stress? Makin stress Bila Period Bocor kan! Hari ni Cik Lisa nak cerita pasal haid (baca: datang bulan) atau period.     Biasanya, cik abang sado mesti mula nak rasa kekok dan tak comfortable. Kononnya ni cerita untuk cik puan cik puan kita je? Aiseh, […]

Bila Period Bocor!


Pengedar Shaklee Wangsa Maju
Impian Sejuta Ringgit Cik Lisa? Setiap kita mesti ada impian untuk sesuatu yang kita idam idamkan sejak dari dulu lagi. Sebab dari kecik lagi kita dah diasuh untuk punya impian:   “Nak kawen dengan anak raja”   “Nak ada rumah dan kereta besar macam dalam TV tu”   “Nak baju […]

Impian Sejuta Ringgit