Makan Makan


Roti Benggali
Ini senario biasa kat kawasan perumahan (mostly) kan? Petang petang hari, pin pon pin pon bunyi hon motor mamak roti di sana sini. Tetiba terkenang pulak hadoi Sedapnya Roti Benggali Mamak Jual Atas Motor Ni!   Pin pon pin pon hon dia dok seru kita beli roti or yang lain […]

Sedapnya Roti Benggali Mamak Jual Atas Motor Ni


Pengat Pisang Nangka 2
Hari ni kami sefamili Minum Petang Bersama Pengat Pisang Yang Tiada Tandingan taww! Awak ada ke?   Ceewahhh! Baca tajuk entri kali ni pun mesti dah berjejeran air liur teringin, kan? Hari ni Cik Lisa berjoget sekejap kat dapur tadi. Mama dah awal awal bagi arahan veto untuk buat pengat […]

Minum Petang Bersama Pengat Pisang Yang Tiada Tandingan


Tempat Makan Best Di Kuala Lumpur
Ada Apa Dengan BBQ Lamb KL Kemensah? Kat mana tempat ni sebenarnya? Kenapa sakan sangat semua orang dok sibuk nak pot pet pasal kedai mereka? Menu apa yang mereka sajikan dan tawarkan kat customer yang tak putus putus nak datang?     Ada siap yang datang sekali, nak datang lagi […]

Ada Apa Dengan BBQ Lamb KL Kemensah


Restoran Pegaga Review 2
Ehem, ehem! Cik Lisa nak kongsi satu spot atau lokasi makanan tengahari yang syiok kat awak hari ni. Sebab tadi Cik Lisa pi makan satu famili – ada Mama, adik lelaki dan adik pompuan sekali. Kami pi makan agak lewat lah jugak, dalam 3 petang gittew! So, biasanya macam susah […]

Lauk Kampung Sempoi Di Restoran Pegaga



Durian McFlurry Review 4
Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!   Sapa dah pernah rasa Durian McFlurry dari McDonald’s ni, sila angkat tangan tinggi tinggi! Dan sapa yang dah rasa, jom kita seppp sikit sesama sebab Cik Lisa pun dah cuba juga. Secara jujurnya, Cik Lisa rasa Cik Lisa sukaaa!     I mean, bila […]

Homaigoddd Sedapnya Durian McFlurry Ni!


Esspresso Lab Taman Melawati 4
Biasanya, Cik Lisa suka bekerja kat open space sebab lagi rasa berfikiran terbuka dan tak stuck in between cofined walls. Kalau duduk terperuk dalam bilik, kita akan rasa tak seronok. Apatah lagi kalau kita kena buat kerja yang perlukan kita untuk fikir dan dapatkan idea idea syiok untuk menulis? Pfftt… […]

Kedai Kopi Feveret Di Taman Melawati


4
Helloooooo awak! Hari ni Cik Lisa nak pot pet pasal Masak Lemak Cili Api Yang Sedap kat Seremban, Negeri Sembilan. Biasanya, susah kami nak berkumpul satu keluarga. Kali ni pun, adik lelaki Cik Lisa sorang lagi pun tak ada. Walau tak cukup satu korum, tapi ni boleh lah nak kira […]

Masak Lemak Cili Api Yang Sedap